Lippukunta

Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot on Kuusamossa toimiva partiolippukunta. Lippukunta kuuluu Pohjanmaan Partiolaiset ry:n. Tällä hetkellä toiminnassa on viisi partioryhmää, sudenpennuista tarpojiin. Lisäksi lippukunnassa on vanhempia partiolaisia, jotka ovat mukana toiminnassa johtajina esimerkiksi toteuttamalla omia retkiään, osallistumalla partiotapahtumiin ja mahdollistamalla partiotoimintaa nuoremmille partiolaisille. Jäseniä on tällä hetkellä noin 70.

Huuto
"Poh, poh, poh,
jola, jola, jola,
Pohjola.
Vaeltajain ihmemaa,
jossa sielu rauhan saa,
se on, se on, se on, se on
KUUSAMO!"

Huivi
Lippukunnan huivi on väriltään partionsininen, ja valkoisessa tunnuksessa kuvataan vaaroja ja revontulia.

Historiaa
Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot muodostettiin vuonna 1978 yhdistämällä kaksi lippukuntaa. Nämä olivat Kuusamon Tunturisiskot (1948) ja Kuusamon Tunturiveikot (1950). Partiotoiminta on alkanut Kuusamossa vuonna 1946, joten partiotoimintaa on täällä ollut kohta 80 vuoden ajan. 

Vuosien saatossa lippukunnanjohtajina ovat toimineet mm.:
Juhani "Jussi" Kinnunen, Terttu Pajula, Hannu Päivärinta, Hannu "Ere" Ervasti, Marko Mustonen, Juuso Kojo, Tuija Vanttaja, Eija "Ege" Määttä, Elina "Mimmi" Kemppainen, Kerttu "Kepa" Leskelä, Jaana "Jamppu" Korpela ja Lotta "Lude" Sumioinen.

Partiomaja ja eräkämppä
Partioryhmät kokoontuvat viikoittain Partiomajalla (Kitronintie), Kuusamojärven rannassa aivan keskustan tuntumassa. Lisäksi lippukunnalla on eräkämppä kauniissa maisemissa Oijusluomalla (Juusolantie), missä järjestetään koulutuksia, retkiä ja leirejä. Kämppävoutina toimii Paavo Hietala.

Toiminnan tuki
Partiotoimintaamme tukevat Kuusamon seurakunta ja Kuusamon kaupunki. Lisäksi paikalliset Lions-järjestöt avustavat toimintaamme vuosittain yhteistyöllä tehtävän Koillismaan Joulu -lehden myötä, sekä ovat remontoineet eräkämppäämme vuosien varrella. Lisäksi satunnaisesti yksittäiset ihmiset ja yritykset tukevat toimintaamme eri tavoin. Talkoilemme myös monin tavoin. Taloudellisen, tila- ja varustetuen lisäksi tarvitsemme myös lisää täysi-ikäisiä toimijoita mukaan toimintaan esim. keikkalaiseksi retkelle tai jopa viikoittaiseksi johtajaksi. 

 


Eräkämppä talvella. Edessä rakennelma "Kätkö"-leiriltä.

Lippukuntamme eräkämppä talvella. Etualalla oleva rakennelma Kätkö-leiriltä.