Tule mukaan partioon

Haemme kaikenikäisiä uusia jäseniä mukaan toimintaan, myös aikuiset ovat todella tervetulleita!

Mitä partio on? 

Partio on hauska ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa monipuolisesti elämyksiä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Partiossa opitaan tekemällä. Toiminnan pohjana on partio-ohjelma, jossa jokaiselle ikäkaudelle on tarjolla erilaisiin taitoihin liittyvää tekemistä. Näin partiossa opitaan paitsi erätaitoja ja luonnontuntemusta myös sosiaalisia taitoja, kansalaistaitoja, johtamista, ongelmanratkaisukykyä ja luovaa ajattelua.
Partioryhmät kokoontuvat viikoittain partiomajalla. Siellä opitaan uutta ja vietetään yhdessä aikaa. Kohokohtia ovat tietysti leirit, retket ja suuremmat partiotapahtumat. Partio on puoluepoliittisesti sitoutumaton, ja toimintaan ovat tervetulleita kaikki!

Naurua, lättyjen paistamista nuotiolla, kansainvälisyyttä, melomista, merirosvolaivan rakentamista, teltassa nukkumista, uusia ystävyyssuhteita, ensiaputaitoja, laulua ja leikkejä, retkiä ja seikkailuita... Tässä vain muutama esimerkki siitä, mitä partio voi olla. Tule mukaan, ja kokeile mitä partio voi tarjota juuri sinulle!


Paljonko partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus. Noin 65 euron vuosittaisella jäsenmaksulla sinulla on oikeus osallistua lippukunnan, piirin ja Suomen Partiolaisten toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Samalla peritään myös lippukunnan jäsenmaksu. Jäsenmaksun maksaneella on partiotapahtumissa voimassa partiovakuutus.

Tavallisesti lippukunnan omissa tapahtumissa osallistumismaksu on noin 5-20 euroa.

Jos partiolaisella on vaikeuksia maksaa jäsenmaksua tai retkien ja leirien osallistumismaksua, lippukunta voi tarvittaessa huolehtia maksuista. Tällöin voi olla yhteyksissä lippukunnanjohtajaan tai partioryhmän omaan johtajaan. Lippukunnalla on myös lainattavissa lämpimiä makuupusseja ja -alustoja ym., niin ei jää osallistuminen ainakaan varusteista kiinni.

Miten mukaan toimintaan?

Partioon pääsee mukaan, kun on täyttänyt 7 vuotta. Lippukunnassamme on viikoittaista toimintaa sudenpennuille (7
10 v.), seikkailijoille (1012v.) ja tarpojille (12–15v). Tätä vanhemmat samoajat (1517v.) ja vaeltajat (18
22v.) toimivat johtajina ja toteuttavat omia projektejaan. Lisäksi Suomen Partiolaiset ja Pohjanmaan Partiolaiset järjestävät ohjelmaa aina 22-vuotiaille vaeltajille asti. 

Yli 22-vuotiaat aikuiset ovat nuorten toiminnan mahdollistajia, ja he osallistuvat toimintaan johtajina joko viikoittain tai apuna projekteissa ja tapahtumissa; voit antaa partiolle aikaasi juuri sen verran kuin haluat. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, joten partioon voi tulla hyvin mukaan myös vanhemmalla iällä.

Jos lapsesi on alle 7-vuotias, niin hän on tervetullut mukaan jonkun läheisen aikuisen mukana.

Jos olet kiinnostunut partiosta, tule tutustumaan toimintaamme. Yhteystiedot löydät Toiminta ja tapahtumat -sivulta.