Lippukunta

Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot on Kuusamossa toimiva partiolippukunta. Lippukunta kuuluu Pohjanmaan Partiolaiset ry:hyn. Tällä hetkellä toiminnassa on viisi partioryhmää, sudenpennuista tarpojiin. Lisäksi lippukunnassa on aktiivisia vanhempia partiolaisia, jotka ovat mukana toiminnassa johtajina esimerkiksi toteuttamalla omia retkiään, osallistumalla partiotapahtumiin ja mahdollistamalla partiotoimintaa nuoremmille partiolaisille. Aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä noin 90.

Huuto
"Poh, poh, poh,
jola, jola, jola,
Pohjola.
Vaeltajain ihmemaa,
jossa sielu rauhan saa,
se on, se on, se on, se on
KUUSAMO!"

Huivi
Lippukunnan huivi on väriltään partionsininen, ja valkoisessa tunnuksessa kuvataan vaaroja ja revontulia.

Historiaa
Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot muodostettiin vuonna 1978 yhdistämällä kaksi lippukuntaa. Nämä olivat Kuusamon Tunturisiskot (1948) ja Kuusamon Tunturiveikot (1950). Partiotoiminta on alkanut Kuusamossa vuonna 1946, ja keväällä 2016 lippukunta juhlisti 70-vuotista partiotaivaltaan. 

Partiomaja ja eräkämppä
Viikoittain partioryhmät kokoontuvat Partiomajalla (Kitronintie), Kuusamojärven rannassa. Tämän lisäksi lippukunnalla on eräkämppä kauniissa maisemissa Oijusluomalla (Juusolantie 69), missä järjestetään paljon koulutuksia, retkiä ja leirejä. 

Eräkämppä talvella. Edessä rakennelma "Kätkö"-leiriltä.

Eräkämppä talvella. Etualalla oleva rakennelma Kätkö-leiriltä.