Lippukunta

Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot on Kuusamossa toimiva partiolippukunta. Lippukunta kuuluu Pohjanmaan Partiolaiset ry:hyn. Tällä hetkellä toiminnassa on viisi partioryhmää, sudenpennuista tarpojiin. Lisäksi lippukunnassa on aktiivisia vanhempia partiolaisia, jotka ovat mukana toiminnassa johtajina esimerkiksi toteuttamalla omia retkiään, osallistumalla partiotapahtumiin ja mahdollistamalla partiotoimintaa nuoremmille partiolaisille. Jäseniä on tällä hetkellä noin 70.

Huuto
"Poh, poh, poh,
jola, jola, jola,
Pohjola.
Vaeltajain ihmemaa,
jossa sielu rauhan saa,
se on, se on, se on, se on
KUUSAMO!"

Huivi
Lippukunnan huivi on väriltään partionsininen, ja valkoisessa tunnuksessa kuvataan vaaroja ja revontulia.

Historiaa
Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot muodostettiin vuonna 1978 yhdistämällä kaksi lippukuntaa. Nämä olivat Kuusamon Tunturisiskot (1948) ja Kuusamon Tunturiveikot (1950). Partiotoiminta on alkanut Kuusamossa vuonna 1946, ja keväällä 2016 lippukunta juhlisti 70-vuotista partiotaivaltaan. 

Vuosien saatossa lippukunnanjohtajina ovat toimineet mm.:
Juhani "Jussi" Kinnunen, Hannu Päivärinta, Hannu "Ere" Ervasti, Marko Mustonen, Juuso Kojo, Tuija Vanttaja, Eija "Ege" Määttä, Elina "Mimmi" Kemppainen, Kerttu "Kepa" Leskelä ja Jaana "Jamppu" Korpela.

Partiomaja ja eräkämppä
Viikoittain partioryhmät kokoontuvat Partiomajalla (Kitronintie), Kuusamojärven rannassa aivan keskustan tuntumassa. Lisäksi lippukunnalla on eräkämppä kauniissa maisemissa Oijusluomalla (Juusolantie), missä järjestetään koulutuksia, retkiä ja leirejä. Kämppävoutina toimii Paavo Hietala.

Toiminnan tuki
Partiotoimintaamme tukevat Kuusamon seurakunta ja Kuusamon kaupunki. Lisäksi paikalliset Lions-järjestöt avustavat toimintaamme vuosittain yhteistyöllä tehtävän Koillismaan Joulu -lehden myötä. Lisäksi satunnaisesti yksittäiset ihmiset ja yritykset tukevat toimintaamme eri tavoin. Talkoilemme myös monin tavoin. Taloudellisen, tila- ja varustetuen lisäksi tarvitsemme myös lisää täysi-ikäisiä toimijoita mukaan toimintaan esim. keikkalaiseksi retkelle tai jopa viikoittaiseksi johtajaksi. 

 


Eräkämppä talvella. Edessä rakennelma "Kätkö"-leiriltä.

Lippukuntamme eräkämppä talvella. Etualalla oleva rakennelma Kätkö-leiriltä.